Kom ook honkballen of softballen!

Nieuwsgierig geworden naar honkbal en softbal? Kom eens een keer meetrainen bij All In. Wij zijn nog altijd op zoek naar nieuwe spelers voor onze teams. Neem contact op via ons contactformulier, en wij brengen je in contact met de trainer of mail naar info@allinveldhoven.nl....

Leeftijden
De BeeBall Rookie League is echt gemaakt voor de beginnende jonge spelers van 5 t/m 9 jaar.

Teams
Tijdens een wedstrijd staan er maximaal 5 spelers in het veld. In principe bestaat een team dan ook uit 5 spelers.

Speelduur
Bij Rookie League wedstrijden wordt in onderling overleg met de coaches bepaald hoeveel innings of hoe lang er gespeeld gaat worden. Vaak wordt gekozen voor 2 innings of 40 minuten. Een ronde waarbij, bij beide teams, alle spelers hebben geslagen noemen we een inning.

Speelveld
Het speelveld kan op eenvoudige wijze worden uitgelegd:
Twee honken en een thuisplaat in een gelijkzijdige driehoek. Op 15 meter afstand van elkaar. Een werpplaat op 3-5 meter.
De honken en de thuisplaat kunnen gemaakt zijn van verschillend materiaal: karton, tapijt, rubber of echte honken. Bomen in een park of pylonen kunnen ook als honken dienen. Vanwege de veiligheid de honken zo mogelijk vastleggen. In de zaal kun je de honken vastleggen met tape.
Zorg voor een veilige spelersbank. Hiervoor kun je een bank gebruiken die op tenminste vijf meter afstand van de lijn thuisplaat eerste honk en thuisplaat derde honk staat. De spelers tassen en materiaal liggen achter de spelersbank.
De tiplijn ligt op ongeveer vijf meter afstand van de thuisplaat.
Bij een honkbal- en softbal vereniging kun je BeeBall spelen op een echt veld met backstop en echte honken.

Op de tekening hieronder kan je precies zien hoe het veld er uit ziet.

Spelmateriaal

  • Bal - BeeBall Rookie League wordt met een 8 inch soft-touch honkbal gespeeld. Deze kleinere vinylballen, met opgestikte naad, zijn veilig in gebruik. Tevens kunnen jonge spelers met een kleine bal makkelijker, gerichter en harder gooien.
  • Knuppel - Er wordt bij BeeBall gespeeld met een aluminium, plastic of houten knuppel.
  • Slagstatief - Een slagpaaltje waar vanaf de slagman de bal slaat. Het aanschaffen van een slagstatief is niet direct nodig. Men kan ook gebruik maken van een krantenstatief, gemaakt van een strak opgerolde krant en een 45 cm. hoge pylon. Dit zelfgemaakte statief weegt en kost vrijwel niets en is zeer duurzaam.
  • Handschoen - Kies voor een kleine handschoen. Deze is beter hanteerbaar voor jonge spelers. Hierdoor leert de speler sneller de juiste vang techniek.
  • Schoenen - Spelers mogen alleen sportschoenen of schoenen met rubberen noppen gebruiken.

Veiligheid
De volgende veiligheidsmaatregelen zorgen ervoor dat BeeBall een veilige sport is:

  • Jongens moeten een cup* dragen.
  • De slagman en honkloper(s) moet(en) een helm met oorbeschermers dragen.
  • Schoenen mogen geen metalen spikes of metalen noppen hebben.
  • Het statief staat tenminste één meter achter de thuisplaat.

« Ga terugSponsorKliksKempen Campus Centrum voor SportAll in op facebookWebshop All In Kleding